Pizza wegetariańska
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • ciasto francuskie - 1 opakowanie
  • Sos spaghetti toscana Knorr - 1 opakowanie
  • młoda cukinia - 1 sztuka
  • ser mozzarella - 2 sztuki
  • pomidorki cherry - 100 gramów
  • świeże oregano - 0.5 pęczków

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj dużą blachę do pieczenia i wyłóż ją papierem do pieczenia.
  2. Jeśli masz ciasto francuskie w małych plastrach – połącz dwa ze sobą, jeśli masz w rolce – rozdziel na dwie części i sformuj krawędzie o szerokości około 5 milimetrów.
  3. Posmaruj uformowane spody pod pizzę gotowym sosem w słoiku Knorr Spaghetti Toscana.
  4. Pokrój mozzarellę oraz cukinię w plastry, pomidorki cherry na połówki i wyłóż na pizzę.
  5. Piecz w 180 °C przez 15 minut, aż mozzarella się rozpuści i ciasto będzie złociste.