| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Składniki na ciasto do pizzy połącz ze sobą dobrze wyrabiając na stolnicy, odstaw na 10 minut do lodówki skropione wodą, po 10 minutach wyjmij do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 20 minut. |
| Krok 2 |
| Składniki na sos do pizzy wymieszaj ze sobą dokładnie i dopraw pieprzem do smaku. |
| Krok 3 |
| Przygotuj dodatki. Posiekaj cebulę i czosnek. Pomidory, cukinię, oliwki i ostrą papryką pokrój w plastry. Ser zetrzyj. Cebulę i czosnek zeszklij na łyżce oliwy. |
| Krok 4 |
| Uformuj z wyrośniętego ciasta pizzę o średnicy około 28 centymetrów i grubości około 1 centymetra. Formuj rękoma lub za pomocą wałka (w razie potrzeby podsyp ciasto odrobiną mąki). Podwiń lekko brzegi ciasta, tworząc podwyższenie, aby sos nie wypłynął na zewnątrz. |
| Krok 5 |
| Posmaruj ciasto przygotowanym sosem do pizzy, zostawiając czysty brzeg. |
| Krok 6 |
| Równomiernie rozłóż na sosie pokrojoną cebulę i czosnek, a na nie cukinię. Oprósz połową ziół. |
| Krok 7 |
| Posyp równomiernie serem, rozłóż pomidory, oliwki i ostrą papryczkę. Posyp przyprawą w mini kostkach Knorr i skrop oliwą. Następnie nagrzej piekarnik do 220 stopni. Piecz pizzę około 15 minut. |