| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Składniki na ciasto do pizzy połącz ze sobą, dobrze wyrabiając na stolnicy. Wstaw na 10 min. do lodówki skropione wodą, po 10 min wyjmij do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 20 min. Składniki na sos do pizzy wymieszaj ze sobą dokładnie i dopraw pieprzem do smaku. |
| Krok 2 |
| Pierś przekrój wzdłuż na pół, następnie pokrój w cienkie paski. |
| Krok 3 |
| Mięso przełóż do miseczki, wymieszaj z oliwą oraz Delikatem Knorr do smaku i usmaż na rozgrzanej patelni. |
| Krok 4 |
| Wyrośnięte ciasto podziel na dwie części. Stolnicę lub blat stołu podsyp mąką, połóż kęsy ciasta i rozwałkuj lub uformuj placki ręcznie. Placki powinny mieć około 28 cm średnicy i 1 cm grubości. |
| Krok 5 |
| Placki umieść na blasze i posmaruj z wierzchu wcześniej przygotowanym sosem, starając się zachować 1 cm odstępu od brzegu placka. |
| Krok 6 |
| Wierzch pizzy posyp pokruszonym serem, cebulą i usmażonym kurczakiem, wstaw do piekarnika nagrzanego do 220 °C na 15 minut. Po wyjęciu posyp listkami bazylii. |