Pizza ze szpinakiem
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • świeży szpinak (lub o połowę mniej mrożonego) - 1 kilogram
  • cebula - 1 sztuka
  • oliwa z oliwek - 3 łyżki
  • Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese Knorr - 1 opakowanie
  • ciasto drożdżowe na pizzę - 500 gramów
  • pomidory pelatti z puszki - 400 gramów
  • ser feta - 200 gramów
  • ząbek czosnku - 2 sztuki

Sposób przygotowania:

  1. Knorr Naturalnie smaczne - Spaghetti Bolognese pomieszaj z pomidorami z puszki i zagotuj. Powstały sos odstaw na bok, aby wystygł.
  2. Ciasto rozwałkuj na oprószonej mąką stolnicy. Wierzch ciasta posmaruj obficie sosem pomidorowym.
  3. Na rozgrzanej oliwie, na patelni zeszklij czosnek i cebulę pokrojoną w półplastry, dodaj szpinak. Całość chwilę przysmaż.
  4. Szpinak ułóż na wierzchu pizzy, oprósz pokruszoną fetą.
  5. Wstaw do rozgrzanego do 220° C piekarnika na 20 minut.