| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Placek I: Białka ubić na sztywną pianę. |
| Krok 2 |
| Dodać cukier, żółtka, kakao, proszek z mąką i wymieszać. |
| Krok 3 |
| Piec w temp. 180 C przez 30-40 min. |
| Krok 4 |
| Po upieczeniu przekroić placek na 2 części. |
| Krok 5 |
| Placek II: Białka ubić z cukrem. |
| Krok 6 |
| Dodać pokrojone orzechy z resztą składników i wymieszać. |
| Krok 7 |
| Piec w temp. 180 C przez 30-40 min. |
| Krok 8 |
| Krem: Odlać pół szklanki mleka, a resztę zagotować z cukrem waniliowym. |
| Krok 9 |
| Utrzeć żółtka z cukrem, dodać mąkę ziemniaczaną i pół szklanki mleka. |
| Krok 10 |
| Wszystko wlać na gotujące mleko i ugotować z tego budyń. |
| Krok 11 |
| Utrzeć margarynę i dodać przestudzony budyń. |
| Krok 12 |
| Przełożenie placka: I placek (pierwsza część) - krem - II placek (orzechowy) - krem - I placek (druga część). Na wierzch polewa kakaowa. |