Przygotowanie |
Krok 1 |
Placek I: Białka ubić na sztywną pianę. |
Krok 2 |
Dodać cukier, żółtka, kakao, proszek z mąką i wymieszać. |
Krok 3 |
Piec w temp. 180 C przez 30-40 min. |
Krok 4 |
Po upieczeniu przekroić placek na 2 części. |
Krok 5 |
Placek II: Białka ubić z cukrem. |
Krok 6 |
Dodać pokrojone orzechy z resztą składników i wymieszać. |
Krok 7 |
Piec w temp. 180 C przez 30-40 min. |
Krok 8 |
Krem: Odlać pół szklanki mleka, a resztę zagotować z cukrem waniliowym. |
Krok 9 |
Utrzeć żółtka z cukrem, dodać mąkę ziemniaczaną i pół szklanki mleka. |
Krok 10 |
Wszystko wlać na gotujące mleko i ugotować z tego budyń. |
Krok 11 |
Utrzeć margarynę i dodać przestudzony budyń. |
Krok 12 |
Przełożenie placka: I placek (pierwsza część) - krem - II placek (orzechowy) - krem - I placek (druga część). Na wierzch polewa kakaowa. |