Przygotowanie |
Krok 1 |
Ciasto: Wszystkie składniki zarobić na stolnicy, podzielić na 2 części i upiec 2 placki. |
Krok 2 |
Masa I: ¾ litra mleka zagotować z cukrem i Kasią. |
Krok 3 |
W reszcie mleka rozrobić mąkę i żółtka i wlać do gotującego się mleka. |
Krok 4 |
Gotować 2-3 minuty. |
Krok 5 |
Przełożyć placek jeszcze ciepłym budyniem. |
Krok 6 |
Masa II: Ugotować mleko około 2h, a gdy ostygnie, połączyć z 1 Kasią. |
Krok 7 |
Masa III: Kremówkę ubić z cukrem, dodać śmietanki, żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, a gdy będzie tężeć, wlać do ubitej śmietanki. |
Krok 8 |
Przełożenie: - ciasto kruche - masa I - ciasto kruche - masa II - krakersy (duże) - masa III - starta czekolada lub posypka. |