| Przygotowanie | 
| Krok 1 | 
| Ciasto: Wszystkie składniki zarobić na stolnicy, podzielić na 2 części i upiec 2 placki. | 
| Krok 2 | 
| Masa I: ¾ litra mleka zagotować z cukrem i Kasią. | 
| Krok 3 | 
| W reszcie mleka rozrobić mąkę i żółtka i wlać do gotującego się mleka. | 
| Krok 4 | 
| Gotować 2-3 minuty. | 
| Krok 5 | 
| Przełożyć placek jeszcze ciepłym budyniem. | 
| Krok 6 | 
| Masa II: Ugotować mleko około 2h, a gdy ostygnie, połączyć z 1 Kasią. | 
| Krok 7 | 
| Masa III: Kremówkę ubić z cukrem, dodać śmietanki, żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, a gdy będzie tężeć, wlać do ubitej śmietanki. | 
| Krok 8 | 
| Przełożenie: - ciasto kruche - masa I - ciasto kruche - masa II - krakersy (duże) - masa III - starta czekolada lub posypka. |