Przygotowanie |
Krok 1 |
W niewielkiej ilości letniej wody rozrobić drożdże wraz z 1 łyżeczką cukru oraz 3 łyżeczkami mąki. |
Krok 2 |
Całość dokładnie wymieszać po czym pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. |
Krok 3 |
Gdy drożdże wyrosną wlać je do mąki, dodać letnie mleko, |
Krok 4 |
Kasię, cukier, jajko, cukier waniliowy i zagnieść ciasto. Przykryć ściereczką i pozostawić w ciepłym miejscu na 2 godziny (by dwukrotnie zwiększyło swoja objętość). Z podanych składników zrobić kruszonkę. Gdy ciasto wyrośnie wyłożyć na blachę posmarowaną Kasią. |
Krok 5 |
Rozłożyć na blaszce i ułożyć brzoskwinie (świeże lub z syropu). I posypać kruszonką. |