| |||||||||
| Składniki | ||
| mąka | 3 szklanki | |
| Kostka do pieczenia Kasia | 1 sztuka | |
| żółtko | 6 sztuk | |
| proszek do pieczenia | 1 opakowanie | |
| śmietana | 1 szklanka | |
| wydrylowane wiśnie | 1 unit | |
| kisiel wiśniowy | 3 opakowania |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Kasię zetrzeć z mąką, dodać resztę składników i zagnieść ciasto. |
| Krok 2 |
| Podzielić na 6 części i schłodzić w lodówce. |
| Krok 3 |
| Rozwałkować jedną część, a na placek położyć pianę ubitą z 2 białek z 2 łyżkami cukru i kisielem wiśniowym. Na pianę ułożyć wiśnie drylowane i przykryć drugim plackiem. |
| Krok 4 |
| Tak wykonać drugi i trzeci placek. |
| Krok 5 |
| Pieczemy na złoty kolor, po upieczeniu przekładamy masą budyniową (wg własnego przepisu). |
| Krok 6 |
| Na wierzch polewamy polewą lub czekoladą. |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |