|
Składniki | ||
mąka | 3 szklanki | |
Kostka do pieczenia Kasia | 1 sztuka | |
żółtko | 6 sztuk | |
proszek do pieczenia | 1 opakowanie | |
śmietana | 1 szklanka | |
wydrylowane wiśnie | 1 unit | |
kisiel wiśniowy | 3 opakowania |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Kasię zetrzeć z mąką, dodać resztę składników i zagnieść ciasto. |
Krok 2 |
Podzielić na 6 części i schłodzić w lodówce. |
Krok 3 |
Rozwałkować jedną część, a na placek położyć pianę ubitą z 2 białek z 2 łyżkami cukru i kisielem wiśniowym. Na pianę ułożyć wiśnie drylowane i przykryć drugim plackiem. |
Krok 4 |
Tak wykonać drugi i trzeci placek. |
Krok 5 |
Pieczemy na złoty kolor, po upieczeniu przekładamy masą budyniową (wg własnego przepisu). |
Krok 6 |
Na wierzch polewamy polewą lub czekoladą. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |