Przygotowanie |
Krok 1 |
Mikserem ustawionym na maksymalne obroty ubić jajka (ok. 2 min.), dodając stopniowo cukier i cukier waniliowy. |
Krok 2 |
Mąkę pszenną wymieszać z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia, przesiać dodawać po łyżce do masy jajecznej, ucierając mikserem ustawionym na średnie obroty. |
Krok 3 |
Dodać 125 g wiórków kokosowych, po czym, ucierając ostrożnie, wlać gorącą Kasię. |
Krok 4 |
Formę (średnica 24 cm) dokładnie natłuścić, nałożyć ciasto, wyrównać wierzch. |
Krok 5 |
Piec ok. 55 min w temp. ok. 175 st. C (piekarnik z termoobiegiem ok.150 st.C). |
Krok 6 |
Udekorować polewą i wiórkami kokosowymi. |