Placek kokosowy

9


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
Ciasto:
Kostka do pieczenia Kasia200 gramów
jajka4 sztuki
cukier200 gramów
cukier wanliowy 1 opakowanie
mąki pszennej typ 500100 gramów
mąka ziemniaczana100 gramów
proszek do pieczenia1 łyżeczka
wiórków kokosowych165 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Mikserem ustawionym na maksymalne obroty ubić jajka (ok. 2 min.), dodając stopniowo cukier i cukier waniliowy.
Krok 2
Mąkę pszenną wymieszać z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia, przesiać dodawać po łyżce do masy jajecznej, ucierając mikserem ustawionym na średnie obroty.
Krok 3
Dodać 125 g wiórków kokosowych, po czym, ucierając ostrożnie, wlać gorącą Kasię.
Krok 4
Formę (średnica 24 cm) dokładnie natłuścić, nałożyć ciasto, wyrównać wierzch.
Krok 5
Piec ok. 55 min w temp. ok. 175 st. C (piekarnik z termoobiegiem ok.150 st.C).
Krok 6
Udekorować polewą i wiórkami kokosowymi.
Autor: MojeCiasto.plPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl