| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Mikserem ustawionym na maksymalne obroty ubić jajka (ok. 2 min.), dodając stopniowo cukier i cukier waniliowy. |
| Krok 2 |
| Mąkę pszenną wymieszać z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia, przesiać dodawać po łyżce do masy jajecznej, ucierając mikserem ustawionym na średnie obroty. |
| Krok 3 |
| Dodać 125 g wiórków kokosowych, po czym, ucierając ostrożnie, wlać gorącą Kasię. |
| Krok 4 |
| Formę (średnica 24 cm) dokładnie natłuścić, nałożyć ciasto, wyrównać wierzch. |
| Krok 5 |
| Piec ok. 55 min w temp. ok. 175 st. C (piekarnik z termoobiegiem ok.150 st.C). |
| Krok 6 |
| Udekorować polewą i wiórkami kokosowymi. |