| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Zagnieść ciasto z wszystkich wymienionych wyżej składników, podzielić na cztery części, nie wałkować, lecz układać cienkimi kawałkami na folii i upiec w gorącym piekarniku, a gdy placki będą jeszcze gorące, folię usunąć. |
| Krok 2 |
| Przełożyć placki powidłami, przycisnąć deseczką i obciążyć. |
| Krok 3 |
| Gdy ciasto ostygnie, lukrować w krateczkę. |
| Krok 4 |
| Przygotować przezroczysty lukier, dodając do cukru pudru sok cytrynowy, a jeśli to konieczne - wodę. |
| Krok 5 |
| Gdy lukier po dokładnym utarciu zgęstnieje, nabić nim strzykawkę do lukru i ozdobić ciasto. |
| Krok 6 |
| Odstawić placek na 2 dni, a wtedy będzie kruchy i smaczny |