Przygotowanie |
Krok 1 |
Ciasto: Mąkę, proszek do pieczenia, cukier, Kasię i śmietanę wymieszaj mikserem, a następnie wysyp na blat i szybko zagnieć. |
Krok 2 |
Około 1/5 części ciasta odłóż do lodówki, a resztą wyklej dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. |
Krok 3 |
Masa: Jajka zmiksuj z cukrem, dodaj mak z puszki i kaszę, znów wymieszaj. |
Krok 4 |
Masę makową wyłóż na ciasto w tortownicy, na to połóż połówki osączonych z zalewy moreli. |
Krok 5 |
Wyjmij resztę ciasta z lodówki i pokrusz na wierzchu. |
Krok 6 |
Piecz ok. 50 min. w 180 st. C. |
Krok 7 |
Gdy ciasto ostygnie, posyp je cukrem pudrem. |