Przygotowanie |
Krok 1 |
Ciasto: Kasię posiekać z mąką i cukrem, dodać proszek i żółtka, zagnieść ciasto. |
Krok 2 |
Podzielić na połowę i upiec 2 placki. |
Krok 3 |
Masa I: Jabłka zetrzeć na grubej tarce, dodać cukier i sok z cytryny, rozprażyć. |
Krok 4 |
Ciepłą masę wyłożyć na jeden placek, drugim przykryć. |
Krok 5 |
Masa II: Orzechy zemleć i sparzyć mlekiem, ostudzić. |
Krok 6 |
Utrzeć Kasię z cukrem i orzechami. |
Krok 7 |
Posmarować placek i wstawić do lodówki. |
Krok 8 |
Polewa: Cukier i wodę zagotować, dodać Kasię i kakao, zagotować. |
Krok 9 |
Polewą lekko ostudzoną polać wystudzony placek i udekorować orzechami. Smacznego! |