| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ciasto: Kasię posiekać z mąką i cukrem, dodać proszek i żółtka, zagnieść ciasto. |
| Krok 2 |
| Podzielić na połowę i upiec 2 placki. |
| Krok 3 |
| Masa I: Jabłka zetrzeć na grubej tarce, dodać cukier i sok z cytryny, rozprażyć. |
| Krok 4 |
| Ciepłą masę wyłożyć na jeden placek, drugim przykryć. |
| Krok 5 |
| Masa II: Orzechy zemleć i sparzyć mlekiem, ostudzić. |
| Krok 6 |
| Utrzeć Kasię z cukrem i orzechami. |
| Krok 7 |
| Posmarować placek i wstawić do lodówki. |
| Krok 8 |
| Polewa: Cukier i wodę zagotować, dodać Kasię i kakao, zagotować. |
| Krok 9 |
| Polewą lekko ostudzoną polać wystudzony placek i udekorować orzechami. Smacznego! |