Placek po cygańsku wegetariański

1


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr1 opakowanie
Fix Leczo Knorr1 opakowanie
papryka czerwona1 sztuka
papryka żółta1 sztuka
papryka zielona1 sztuka
cebula czerwona2 sztuki
pieczarki400 gramów
świeży szpinak500 gramów
ząbki czosnku2 sztuki
tymianek3 sztuki
estragon2 sztuki
woda800 mililitrów
olej do smażenia
Przygotowanie
Krok 1
Paprykę oczyść z gniazd nasiennych, pokrój w paski, cebulę obierz i pokrój w piórka, czosnek posiekaj, selera pokrój w słupki podobnej wielkości co papryka, pieczarki i szpinak umyj, a pieczarki pokrój drobno.
Krok 2
Warzywa przesmaż na patelni zaczynając od cebuli, dodaj Fix Leczo i 250 ml wody, oraz posiekane zioła - same liście , duś pod przykryciem 10 min.
Krok 3
Knorr Fix Placki wymieszaj z resztą wody i odstaw na 10 min. Po tym czasie usmaż placki na złocisty kolor i odsącz na papierowym ręczniku.
Krok 4
Na każdym placku ułóż warzywa i złóż na pół. Podawaj ze świeżymi liśćmi szpinaku
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl