Placek po cygańsku wegetariański

Składniki:

  • Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr - 1 opakowanie
  • Fix Leczo Knorr - 1 opakowanie
  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • papryka żółta - 1 sztuka
  • papryka zielona - 1 sztuka
  • cebula czerwona - 2 sztuki
  • pieczarki - 400 gramów
  • świeży szpinak - 500 gramów
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • tymianek - 3 sztuki
  • estragon - 2 sztuki
  • woda - 800 mililitrów
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

  1. Paprykę oczyść z gniazd nasiennych, pokrój w paski, cebulę obierz i pokrój w piórka, czosnek posiekaj, selera pokrój w słupki podobnej wielkości co papryka, pieczarki i szpinak umyj, a pieczarki pokrój drobno.
  2. Warzywa przesmaż na patelni zaczynając od cebuli, dodaj Fix Leczo i 250 ml wody, oraz posiekane zioła - same liście , duś pod przykryciem 10 min.
  3. Knorr Fix Placki wymieszaj z resztą wody i odstaw na 10 min. Po tym czasie usmaż placki na złocisty kolor i odsącz na papierowym ręczniku.
  4. Na każdym placku ułóż warzywa i złóż na pół. Podawaj ze świeżymi liśćmi szpinaku