PRZEPISY.PL

Placek po węgiersku

  • 45
  • 4
  • Łatwe
  • 0
10
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • oregano1 łyżeczka
  • papryka żółta1 szt
  • bazylia1 łyżka
  • woda850 ml
  • olej do smażenia
  • śmietana 18%
  • Krok 1

    Mięso umyj i pokrój w kostkę, cebulę posiekaj, pieczarki umyj i pokrój w większą kostkę, paprykę oczyść i pokrój w kostkę.
  • Krok 2

    Przesmaż mięso, dodaj cebulę i oregano, bazylię i paprykę, duś 10 min, dodaj 300 ml wody i Knorr Fix gulsz, gotuj, aż mięso będzie miękkie.
  • Krok 3

    Do Knorr Fix Placki dodaj wodę i dokładnie wymieszaj, smaż duże złociste placuszki. Odsącz z namiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
  • Krok 4

    Na środku każdego placka ułóż farsz, złóż na pół. Podawaj z zygzakiem śmietany i posiekaną natką pietruszki.

Więcej przepisów z tym produktem

Fix Chrupiące placki ziemniaczane KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

649
osób dodało do Mniamlisty
90''
4
Łatwe
83
osoby dodały do Mniamlisty
90''
4
Łatwe
1119
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
351
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe