Placek po węgiersku

Składniki:

  • Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr - 1 opakowanie
  • Fix Gulasz węgierski Knorr - 1 opakowanie
  • mięso wołowe udziec - 500 gramów
  • pieczarki małe - 200 gramów
  • cebula biała - 2 sztuki
  • Oregano z Turcji Knorr - 1 łyżeczka
  • papryka żółta - 1 sztuka
  • bazylia - 1 łyżka
  • woda - 850 mililitrów
  • natka pietruszki - 0.5 pęczków
  • olej do smażenia
  • śmietana 18%

Sposób przygotowania:

  1. Mięso umyj i pokrój w kostkę, cebulę posiekaj, pieczarki umyj i pokrój w większą kostkę, paprykę oczyść i pokrój w kostkę.
  2. Przesmaż mięso, dodaj cebulę i oregano, bazylię i paprykę, duś 10 min, dodaj 300 ml wody i Knorr Fix gulsz, gotuj, aż mięso będzie miękkie.
  3. Do Knorr Fix Placki dodaj wodę i dokładnie wymieszaj, smaż duże złociste placuszki. Odsącz z namiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
  4. Na środku każdego placka ułóż farsz, złóż na pół. Podawaj z zygzakiem śmietany i posiekaną natką pietruszki.