PRZEPISY.PL
Placek po zbójnicku wersja 2  - autor: przepisy.pl

Placek po zbójnicku wersja 2

  • 60
  • 4
  • Łatwe
  • 0
267
osób dodało do Mniamlisty
267
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • majeranek1 łyżka
  • posiekane ząbki czosnku 2 szt
  • jajko1 szt
  • oscypek1 szt
  • czarny pieprz1 łyżeczka
  • kwaśna śmietana 18%200 ml
  • mąka pszenna50 g
  • olej roślinny100 ml
  • woda700 ml
Placek po zbójnicku wersja 2  – krok 1

Krok 1

Mięso umyj, osusz i pokrój w dwucentymetrową kostkę. Oprósz je Przyprawą do mięs Knorr oraz odrobiną czarnego pieprzu. Następnie obtocz w mące i podsmaż na złoty kolor w garnku, na rozgrzanym tłuszczu.
Placek po zbójnicku wersja 2  – krok 2

Krok 2

Cebulę pokrój w kostkę, a umyte leśne grzyby na mniejsze kawałki, po czym całość dodaj do mięsa. Dopraw je słodką oraz ostrą papryką, posiekanym czosnkiem i koncentratem pomidorowym, następnie wszystko smaż przez około 5 minut, mieszając co jakiś czas.
Placek po zbójnicku wersja 2  – krok 3

Krok 3

Do garnka wlej 700 mililitrów zimnej wody, doprowadź gulasz do wrzenia, po czym zbierz powstałą pianę i dodaj przyprawy (ziele angielskie, liść laurowy i czarny pieprz w ziarenkach). Duś gulasz na wolnym ogniu przez około 30 minut – do momentu, gdy mięso będzie miękkie. Dopraw go do smaku majerankiem oraz odrobiną soli (jeśli uznasz to za konieczne).
Placek po zbójnicku wersja 2  – krok 4

Krok 4

Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr przygotuj według przepisu na opakowaniu. Usmaż duże placki na całą patelnię.
Placek po zbójnicku wersja 2  – krok 5

Krok 5

Gulasz podawaj na placku, udekorowany kwaśną śmietaną i tartym oscypkiem.

Więcej przepisów z tym produktem

Fix Chrupiące placki ziemniaczane KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

115
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Średnie
410
osób dodało do Mniamlisty
60''
2
Średnie
771
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
193
osoby dodały do Mniamlisty
30''
4
Łatwe