Przygotowanie |
Krok 1 |
Biszkopt: Białka ubić z cukrem, dodać żółtka i jeszcze chwilkę ubijać. Następnie dodać kolejno mąkę, proszek do pieczenia, olej i ocet. Wymieszać. Ciasto wylać na blaszkę. |
Krok 2 |
Masa: Galaretkę agrestową rozpuścić w 1 szklance wody. |
Krok 3 |
Banany zmiksować, Kasię utrzeć z cukrem i żółtkami. Połączyć z masą bananową. Na końcu wlać tężącą galaretkę. Wylać na ostudzony biszkopt. |
Krok 4 |
Następnie w 1 szklance wody rozpuścić galaretkę truskawkową, ubić pianę z białek, połączyć z tężejącą galaretką, wylać na masę bananową. |
Krok 5 |
Rozpuścić 2 galaretki cytrynowe w 2 szklankach wody. Tężejące wylać na wierzch ciasta. |
Krok 6 |
Ciasto wstawić do lodówki na ok. 2 godz. Smacznego. |