| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Obie mąki wymieszaj z proszkiem do pieczenia i przesiej. |
| Krok 2 |
| Białka z solą ubij na sztywną pianę. |
| Krok 3 |
| Nadal ubijając, dodaj cukier puder. |
| Krok 4 |
| Żółtka utrzyj z Kasią. |
| Krok 5 |
| Wsyp po trochu mąkę i pianę z białek, delikatnie wymieszaj. |
| Krok 6 |
| Tortownicę (o średnicy około 25 cm) posmaruj Kasią i posyp tartą bułką. |
| Krok 7 |
| Przełóż ciasto, na wierzchu ułóż połówki brzoskwiń otworami po pestce do góry. |
| Krok 8 |
| Piecz około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180-190 stopni C. |
| Krok 9 |
| Ciasto posyp cukrem pudrem. |