Placek z galaretką
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 30 minut
  • 180 °C

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 150 gramów
  • jajko - 4 sztuki
  • mąka - 150 gramów
  • cukier - 220 gramów
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • galaretka truskawkowa - 2 opakowania
  • truskawki - 0.5 kilogramów

Sposób przygotowania:

  1. Kasię utrzyj mikserem z cukrem, dodając po jednym jajku. Następnie wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
  2. Masę przełóż do prostokątnej blaszki o wymiarach 25 cm i 30 cm.
  3. Piecz ok. 30 min. w 180 st. C.
  4. W ½ l gorącej wody rozpuść galaretki.
  5. Odstaw, aż zaczną lekko tężeć.
  6. Wtedy dołóż owoce i całość ułóż na biszkopcie.
  7. Wstaw do lodówki na ok. 1 godzinę. Łatwy i pyszny! W sam raz na lato