| |||||||||
| Składniki | ||
| Kostka do pieczenia Kasia | 150 gramów | |
| jajko | 4 sztuki | |
| mąka | 150 gramów | |
| cukier | 220 gramów | |
| proszek do pieczenia | 1 łyżeczka | |
| galaretka truskawkowa | 2 opakowania | |
| truskawki | 0.5 kilogramów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Kasię utrzyj mikserem z cukrem, dodając po jednym jajku. Następnie wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. |
| Krok 2 |
| Masę przełóż do prostokątnej blaszki o wymiarach 25 cm i 30 cm. |
| Krok 3 |
| Piecz ok. 30 min. w 180 st. C. |
| Krok 4 |
| W ½ l gorącej wody rozpuść galaretki. |
| Krok 5 |
| Odstaw, aż zaczną lekko tężeć. |
| Krok 6 |
| Wtedy dołóż owoce i całość ułóż na biszkopcie. |
| Krok 7 |
| Wstaw do lodówki na ok. 1 godzinę. Łatwy i pyszny! W sam raz na lato |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |