|
Składniki | ||
Kostka do pieczenia Kasia | 150 gramów | |
jajko | 4 sztuki | |
mąka | 150 gramów | |
cukier | 220 gramów | |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka | |
galaretka truskawkowa | 2 opakowania | |
truskawki | 0.5 kilogramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Kasię utrzyj mikserem z cukrem, dodając po jednym jajku. Następnie wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. |
Krok 2 |
Masę przełóż do prostokątnej blaszki o wymiarach 25 cm i 30 cm. |
Krok 3 |
Piecz ok. 30 min. w 180 st. C. |
Krok 4 |
W ½ l gorącej wody rozpuść galaretki. |
Krok 5 |
Odstaw, aż zaczną lekko tężeć. |
Krok 6 |
Wtedy dołóż owoce i całość ułóż na biszkopcie. |
Krok 7 |
Wstaw do lodówki na ok. 1 godzinę. Łatwy i pyszny! W sam raz na lato |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |