Placek z galaretką

1


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
Kostka do pieczenia Kasia150 gramów
jajko4 sztuki
mąka150 gramów
cukier220 gramów
proszek do pieczenia1 łyżeczka
galaretka truskawkowa2 opakowania
truskawki0.5 kilogramów
Przygotowanie
Krok 1
Kasię utrzyj mikserem z cukrem, dodając po jednym jajku. Następnie wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Krok 2
Masę przełóż do prostokątnej blaszki o wymiarach 25 cm i 30 cm.
Krok 3
Piecz ok. 30 min. w 180 st. C.
Krok 4
W ½ l gorącej wody rozpuść galaretki.
Krok 5
Odstaw, aż zaczną lekko tężeć.
Krok 6
Wtedy dołóż owoce i całość ułóż na biszkopcie.
Krok 7
Wstaw do lodówki na ok. 1 godzinę. Łatwy i pyszny! W sam raz na lato
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl