Placek z miętą

2


Łatwe


90 min.


6 os.

Składniki
mąka3 szklanki
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr1 szczypta
czarne oliwki1 szklanka
cebula1 sztuka
mięta5 łyżek
proszek do pieczenia2 łyżeczki
sok z cytryny1 łyżeczka
pieprz czarny mielony1 szczypta
oliwa200 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Cebule, oliwki i miętę posiekaj.
Krok 2
Mąkę przesiej, dodaj proszek do pieczenia, połowę oliwy i wymieszaj. Stopniowo dodaj 1,5 szklanki ciepłej wody stale mieszając.
Krok 3
Cebulę, oliwki i połowę mięty dodaj do ciasta i wymieszaj, dopraw Delikatem Knorr. Ciasto powinno być lejące.
Krok 4
Ciasto wylej do wysmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką tortownicy i zapiekaj z 180 stopniach przez około 1 godzine.
Krok 5
Resztę oliwy wymieszaj z resztą mięty, dodaj sok z połowy cytryny, szczyptę pieprzu. Gotowe ciasto pokrój i podawaj z sosem i maczania.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl