| |||||||||
| Składniki | ||
| Kostka do pieczenia Kasia | 100 gramów | |
| mąka | 250 gramów | |
| cukier puder | 150 gramów | |
| cukier waniliowy | 1 łyżka | |
| mleko | 1 szklanka | |
| ocet jabłkowy | 1 łyżka | |
| soda oczyszczona | 1 łyżeczka | |
| twarde papierówki | 3 sztuki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Kasię rozpuść w rondelku i wymieszaj z mlekiem i octem. |
| Krok 2 |
| Mąkę wymieszaj z cukrem pudrem, cukrem wanilinowym i sodą. |
| Krok 3 |
| Połącz płynne składniki z sypkimi. |
| Krok 4 |
| Tortownicę o średnicy 22 cm wysmaruj Kasią i oprósz mąką. Ciasto przełóż do formy. |
| Krok 5 |
| Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój w cienkie półplasterki. |
| Krok 6 |
| Jabłka ułóż na cieście. Całość wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 30 minut w 180 st.C. |
| Autor: MojeCiasto.pl |