|
Składniki | ||
Kostka do pieczenia Kasia | 100 gramów | |
mąka | 250 gramów | |
cukier puder | 150 gramów | |
cukier waniliowy | 1 łyżka | |
mleko | 1 szklanka | |
ocet jabłkowy | 1 łyżka | |
soda oczyszczona | 1 łyżeczka | |
twarde papierówki | 3 sztuki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Kasię rozpuść w rondelku i wymieszaj z mlekiem i octem. |
Krok 2 |
Mąkę wymieszaj z cukrem pudrem, cukrem wanilinowym i sodą. |
Krok 3 |
Połącz płynne składniki z sypkimi. |
Krok 4 |
Tortownicę o średnicy 22 cm wysmaruj Kasią i oprósz mąką. Ciasto przełóż do formy. |
Krok 5 |
Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój w cienkie półplasterki. |
Krok 6 |
Jabłka ułóż na cieście. Całość wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 30 minut w 180 st.C. |
Autor: MojeCiasto.pl |