Placek z toffi ;)
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 0 minut
  • 200 °C

Składniki:

    ciasto kruche
  • mąka - 2.5 szklanki
  • cukier - 0.5 szklanek
  • miód - 3 łyżki
  • jajko - 1 sztuka
  • soda oczyszczona - 1 łyżeczka
  • Kostka do pieczenia Kasia - 15 dekagramów
  • biszkopt
  • jajka - 3 sztuki
  • mąka - 3 łyżki
  • cukier - 2 łyżki
  • proszek do pieczenia - 0.5 łyżeczek
  • masa budyniowa
  • mleko - 0.5 litrów
  • cukier - 0.5 szklanek
  • mąka pszenna - 3 łyżki
  • mąka ziemniaczana - 2 łyżki
  • olejek śmietankowy - 1 opakowanie
  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 sztuka
  • mleko skondensowane słodzone - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Składniki na ciasto kruche zagnieść, podzielić na dwie części i upiec na dwóch dużych jednakowych blachach. Ja piekę po ok. 15 min w temp. 200 stopni.
  2. Biszkopt upiec z podanych składników na takiej samej blaszce co kruche placki.
  3. Masa budyniowa: z podanych składników ugotować budyń. Do gorącego budyniu wmieszać Kasię.
  4. Puszkę z mlekiem umieszczamy w garnku z wodą i gotujemy przez 2 godziny (pilnować ,aby woda się nie wygotowała).
  5. Otwieramy po ok 20 min.
  6. Wykonanie: placek miodowy, 3/4 gorącej masy kajmakowej, biszkopt, gorąca masa budyniowa, placek miodowy, reszta masy kajmakowej.