Placek z toffi ;)

5


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
Ciasto kruche:
mąka2.5 szklanki
cukier0.5 szklanek
miód3 łyżki
jajko1 sztuka
soda oczyszczona1 łyżeczka
Kostka do pieczenia Kasia15 dekagramów
Biszkopt:
jajka3 sztuki
mąka3 łyżki
cukier2 łyżki
proszek do pieczenia0.5 łyżeczek
Masa budyniowa:
mleko0.5 litrów
cukier0.5 szklanek
mąka pszenna3 łyżki
mąka ziemniaczana2 łyżki
olejek śmietankowy1 opakowanie
Kostka do pieczenia Kasia1 sztuka
mleko skondensowane słodzone 1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Składniki na ciasto kruche zagnieść, podzielić na dwie części i upiec na dwóch dużych jednakowych blachach. Ja piekę po ok. 15 min w temp. 200 stopni.
Krok 2
Biszkopt upiec z podanych składników na takiej samej blaszce co kruche placki.
Krok 3
Masa budyniowa: z podanych składników ugotować budyń. Do gorącego budyniu wmieszać Kasię.
Krok 4
Puszkę z mlekiem umieszczamy w garnku z wodą i gotujemy przez 2 godziny (pilnować ,aby woda się nie wygotowała).
Krok 5
Otwieramy po ok 20 min.
Krok 6
Wykonanie: placek miodowy, 3/4 gorącej masy kajmakowej, biszkopt, gorąca masa budyniowa, placek miodowy, reszta masy kajmakowej.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl