Przygotowanie |
Krok 1 |
Biszkopt: Żółtka utrzeć z cukrem i wodą, dodać mąkę, proszek do pieczenia i ubitą pianę. |
Krok 2 |
Wymieszać. |
Krok 3 |
Włożyć ciasto na blachę wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą. |
Krok 4 |
Upiec. |
Krok 5 |
Krem: Utrzeć Kasię, żółtko i cukier puder. |
Krok 6 |
Dodać stopniowo twarożek i jeszcze ucierać. |
Krok 7 |
Masę rozsmarować na zimnym placku i na niej ułożyć umyte i osączone z wody truskawki. |
Krok 8 |
Rozpuścić galaretkę, przestudzić, a gdy zacznie gęstnieć, zalać truskawki. |
Krok 9 |
Placek wstawić do lodówki, aby galaretka i krem stężały. |
Krok 10 |
Kroić ostrym nożem dość duże kwadraty. |