| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Biszkopt: Żółtka utrzeć z cukrem i wodą, dodać mąkę, proszek do pieczenia i ubitą pianę. |
| Krok 2 |
| Wymieszać. |
| Krok 3 |
| Włożyć ciasto na blachę wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą. |
| Krok 4 |
| Upiec. |
| Krok 5 |
| Krem: Utrzeć Kasię, żółtko i cukier puder. |
| Krok 6 |
| Dodać stopniowo twarożek i jeszcze ucierać. |
| Krok 7 |
| Masę rozsmarować na zimnym placku i na niej ułożyć umyte i osączone z wody truskawki. |
| Krok 8 |
| Rozpuścić galaretkę, przestudzić, a gdy zacznie gęstnieć, zalać truskawki. |
| Krok 9 |
| Placek wstawić do lodówki, aby galaretka i krem stężały. |
| Krok 10 |
| Kroić ostrym nożem dość duże kwadraty. |