| |||||||||
| Składniki | ||
| ugotowane, wydrylowane wiśnie | 1 kilogram | |
| cukier | 250 gramów | |
| cukier waniliowy | 1 opakowanie | |
| sól | 1 szczypta | |
| jajko | 4 sztuki | |
| żółtko | 2 sztuki | |
| zmielony chudy biały ser | 500 gramów | |
| mąka | 375 gramów | |
| proszek do pieczenia | 0.5 opakowań | |
| cukier puder do dekoracji | 2 łyżki | |
| Kostka do pieczenia Kasia | 2 łyżki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Wiśnie odsącz, posyp 2 łyżkami cukru. |
| Krok 2 |
| Kasię utrzyj z resztą cukru, cukrem waniliowym i solą na puszysta masę. |
| Krok 3 |
| Dodaj całe jaja, żółtka i ser. |
| Krok 4 |
| Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i dodaj do masy. |
| Krok 5 |
| Blachę dokładnie nasmaruj Kasią, rozprowadź na niej ciasto i posyp wiśniami. |
| Krok 6 |
| Ciasto piecz przez 45 minut w temperaturze 175 stopni. |
| Krok 7 |
| Po upieczeniu ciasto posyp cukrem pudrem. |
| Autor: MojeCiasto.pl |