|
Składniki | ||
ugotowane, wydrylowane wiśnie | 1 kilogram | |
cukier | 250 gramów | |
cukier waniliowy | 1 opakowanie | |
sól | 1 szczypta | |
jajko | 4 sztuki | |
żółtko | 2 sztuki | |
zmielony chudy biały ser | 500 gramów | |
mąka | 375 gramów | |
proszek do pieczenia | 0.5 opakowań | |
cukier puder do dekoracji | 2 łyżki | |
Kostka do pieczenia Kasia | 2 łyżki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Wiśnie odsącz, posyp 2 łyżkami cukru. |
Krok 2 |
Kasię utrzyj z resztą cukru, cukrem waniliowym i solą na puszysta masę. |
Krok 3 |
Dodaj całe jaja, żółtka i ser. |
Krok 4 |
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i dodaj do masy. |
Krok 5 |
Blachę dokładnie nasmaruj Kasią, rozprowadź na niej ciasto i posyp wiśniami. |
Krok 6 |
Ciasto piecz przez 45 minut w temperaturze 175 stopni. |
Krok 7 |
Po upieczeniu ciasto posyp cukrem pudrem. |
Autor: MojeCiasto.pl |