Placek z wołowiną i warzywami
  • 90 minut
  • 6 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • mięso wołowe - 750 gramów
  • Fix Gulasz węgierski Knorr - 1 opakowanie
  • woda - 500 mililitrów
  • mrożone warzywa - 250 gramów
  • czerwona cebula - 1 sztuka
  • ciasto francuskie - 1 opakowanie
  • jajko - 1 sztuka
  • olej - 25 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Pokrój mięso w kostkę i podsmaż na oleju, aż będzie brązowe.
  2. Wymieszaj Fix Knorr z 500 mililitrami wrzątku, dodaj do mięsa i duś pod przykryciem przez ok. 45 minut, aż mięso będzie miękkie.
  3. Dodaj warzywa i duś przez kolejne 15 minut.
  4. Przełóż do okrągłego żaroodpornego naczynia i zostaw do ostygnięcia.
  5. Rozwałkuj ciasto i przykryj naczynie z mięsem, po czym posmaruj roztrzepanym jajkiem i zrób dwa nacięcia w centralnej części ciasta, co da możliwość ujścia pary. Piecz w 200 °C przez 15 minut