Placek z wołowiną i warzywami

4


Łatwe


90 min.


6 os.

Składniki
mięso wołowe750 gramów
Fix Gulasz węgierski Knorr1 opakowanie
woda500 mililitrów
mrożone warzywa250 gramów
czerwona cebula1 sztuka
ciasto francuskie1 opakowanie
jajko1 sztuka
olej25 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Pokrój mięso w kostkę i podsmaż na oleju, aż będzie brązowe.
Krok 2
Wymieszaj Fix Knorr z 500 mililitrami wrzątku, dodaj do mięsa i duś pod przykryciem przez ok. 45 minut, aż mięso będzie miękkie.
Krok 3
Dodaj warzywa i duś przez kolejne 15 minut.
Krok 4
Przełóż do okrągłego żaroodpornego naczynia i zostaw do ostygnięcia.
Krok 5
Rozwałkuj ciasto i przykryj naczynie z mięsem, po czym posmaruj roztrzepanym jajkiem i zrób dwa nacięcia w centralnej części ciasta, co da możliwość ujścia pary. Piecz w 200 °C przez 15 minut
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl