Placki kukurydziane z nadzieniem z kurczaka

Składniki:

  • olej - 1 łyżka
  • pierś z kurczaka - 1 sztuka
  • sól - 1 szczypta
  • kwaśna śmietana - 4 łyżki
  • smalec - 1 łyżka
  • drobno posiekana cebula - 1 sztuka
  • tortilla - 4 sztuki
  • obrane pomidory z puszki - 2 sztuki
  • utłuczone strączki czerwonego chili - 2 sztuki

Sposób przygotowania:

  1. Pierś kurczaka duś w niewielkiej ilości wody przez 5-10 min, a następnie drobno pokrój.
  2. Pomidory również pokrój na małe kawałki.
  3. Na patelni rozgrzej olej i zeszklij cebulę. Dodaj pomidory i cały czas mieszając, duś je na niewielkim ogniu tak długo, by woda całkowicie odparowała.
  4. Dodaj chili i mięso, posól i wymieszaj.
  5. Farsz rozłóż na tortillach i zroluj.
  6. Rozgrzej smalec i podsmaż na nim tortille ze wszystkich stron. Udekoruj łyżką kwaśnej śmietany