Placki owsiane
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • płatki owsiane - 150 gramów
  • banan - 1 sztuka
  • mleko - 0.5 szklanek
  • jajo - 1 sztuka
  • olej do smażenia - 0.5 szklanek
  • Cynamon z Wietnamu Knorr - 1 łyżeczka
  • rodzynki - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Płatki owsiane oraz rodzynki wymieszaj i zalej mlekiem, aby napęczniały.
  2. Banana zmiksuj, dodaj namoczone płatki, jajko, cynamon i energicznie wymieszaj.
  3. Rozgrzej lekko olej na szerokiej patelni i smaż okrągłe placki po kilka minut z każdej strony. Powinny być chrupiące i rumiane.
  4. Po usmażeniu placuszków, odsącz je z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawaj ze świeżymi owocami.