| |||||||||
| Składniki | ||
| płatki owsiane | 150 gramów | |
| banan | 1 sztuka | |
| mleko | 0.5 szklanek | |
| jajo | 1 sztuka | |
| olej do smażenia | 0.5 szklanek | |
| cynamon | 1 łyżeczka | |
| rodzynki | 2 łyżki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Płatki owsiane oraz rodzynki wymieszaj i zalej mlekiem, aby napęczniały. |
| Krok 2 |
| Banana zmiksuj, dodaj namoczone płatki, jajko, cynamon i energicznie wymieszaj. |
| Krok 3 |
| Rozgrzej lekko olej na szerokiej patelni i smaż okrągłe placki po kilka minut z każdej strony. Powinny być chrupiące i rumiane. |
| Krok 4 |
| Po usmażeniu placuszków, odsącz je z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawaj ze świeżymi owocami. |
| Autor: przepisy.pl |