PRZEPISY.PL

Placki po cygańsku z grzybami

  • 45
  • 4
  • Łatwe
  • 0
1
osoba dodała do Mniamlisty

Składniki

  • ziemniaki1 kg
  • jajka2 szt
  • Fix Leczo Knorr1 opak
  • mąka5 łyżek
  • udziec wołowy500 gr
  • cebula czerwona1 szt
  • papryka w trzech kolorach3 szt
  • tymianek3 szt
  • grzyby suszone 20 gr
  • czerwone wino20 ml
  • olej do smażenia
  • pieprz do smaku
  • sól
  • Krok 1

    Mięso pokrój w paski, cebulę posiekaj, papryki oczyść z pestek i pokrój w paski, grzyby namocz w wodzie, a następnie pokrój drobno.
  • Krok 2

    Przesmaż mięso, dodaj cebulę i grzyby, podsmaż wszystko razem i dodaj paprykę, podlej winem, gotuj.
  • Krok 3

    Gdy wino odparuje podlej wodą i duś do zmięknięcia mięsa. Dodaj Knorr Fix i posiekany tymianek, zagotuj. Dopraw pieprzem.
  • Krok 4

    Ziemniaki obierz i zetrzyj na drobnej tarce, dodaj mąkę i jajka, posól i wszystko ze sobą połącz.
  • Krok 5

    Usmaż średnie placki po 2 na porcję. Odsącz na ręczniku papierowym. Podawaj 2 placki na porcję, a pomiędzy nimi farsz.

Więcej przepisów z tym produktem

Fix Leczo KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

176
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
770
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
230
osób dodało do Mniamlisty
60''
6
Średnie
110
osób dodało do Mniamlisty
45''
2
Łatwe