Placki z burakiem, słonecznikiem i kwaśną śmietaną

5


Łatwe


80 min.


4 os.

Składniki
Placki z kuskusu Knorr1 opakowanie
burak pieczony1 sztuka
ziarna słonecznika70 gramów
jajko1 sztuka
mąka pszenna50 gramów
natka pietruszki0.5 pęczków
kwaśna śmietana50 mililitrów
olej4 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Buraka zawiń w folię i upiecz w piecu.
Krok 2
Wsyp zawartość opakowania do miski, zalej 200 ml wrzątku i odczekaj około 15 minut, aż kasza zmięknie. Pestki słonecznika upraż na patelni.
Krok 3
Do wystudzonej kaszy dodaj pokrojonego w kostkę buraka, jajko, mąkę, ziarno upalonego na patelni słonecznika i połowę posiekanej natki.
Krok 4
Wyrób i uformuj placki i smaż na patelni. Podawaj z kwaśną śmietaną i natką pietruszki.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl