|
Składniki | ||
Placki z kuskusu Knorr | 1 opakowanie | |
burak pieczony | 1 sztuka | |
ziarna słonecznika | 70 gramów | |
jajko | 1 sztuka | |
mąka pszenna | 50 gramów | |
natka pietruszki | 0.5 pęczków | |
kwaśna śmietana | 50 mililitrów | |
olej | 4 łyżki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Buraka zawiń w folię i upiecz w piecu. |
Krok 2 |
Wsyp zawartość opakowania do miski, zalej 200 ml wrzątku i odczekaj około 15 minut, aż kasza zmięknie. Pestki słonecznika upraż na patelni. |
Krok 3 |
Do wystudzonej kaszy dodaj pokrojonego w kostkę buraka, jajko, mąkę, ziarno upalonego na patelni słonecznika i połowę posiekanej natki. |
Krok 4 |
Wyrób i uformuj placki i smaż na patelni. Podawaj z kwaśną śmietaną i natką pietruszki. |
Autor: przepisy.pl |