| |||||||||
| Składniki | ||
| Placki z kuskusu Knorr | 1 opakowanie | |
| burak pieczony | 1 sztuka | |
| ziarna słonecznika | 70 gramów | |
| jajko | 1 sztuka | |
| mąka pszenna | 50 gramów | |
| natka pietruszki | 0.5 pęczków | |
| kwaśna śmietana | 50 mililitrów | |
| olej | 4 łyżki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Buraka zawiń w folię i upiecz w piecu. |
| Krok 2 |
| Wsyp zawartość opakowania do miski, zalej 200 ml wrzątku i odczekaj około 15 minut, aż kasza zmięknie. Pestki słonecznika upraż na patelni. |
| Krok 3 |
| Do wystudzonej kaszy dodaj pokrojonego w kostkę buraka, jajko, mąkę, ziarno upalonego na patelni słonecznika i połowę posiekanej natki. |
| Krok 4 |
| Wyrób i uformuj placki i smaż na patelni. Podawaj z kwaśną śmietaną i natką pietruszki. |
| Autor: przepisy.pl |