Przygotowanie |
Krok 1 |
Cukinię zetrzyj na tarce, połącz ją z pokrojonym w paseczki wędzonym łososiem, posiekanymi kaparami, pokrojonym w kostkę serem feta oraz posiekana bazylią. Całość wymieszaj. |
Krok 2 |
W misce ubij pianę z jajek, w drugiej misce połącz mąkę i żółtka z ok. 150 ml wody. Powstałe ciasto połącz z wcześniej przygotowaną masą. Na koniec dodaj ubitą pianę i delikatnie całość wymieszaj. |
Krok 3 |
Na rozgrzaną patelnię wlej część Ramy, aby danie było złociste i aromatyczne. Poczekaj, aż z powierzchni tłuszczu znikną bąbelki, będzie to oznaczać, że osiągnął on odpowiednią temperaturę. |
Krok 4 |
Na gorący tłuszcz nakładaj małe porcje ciasta, smaż je na złoty kolor z obu stron. |
Krok 5 |
Przygotuj sos mieszając ze sobą jogurt, roztarty na miazgę czosnek, majonez oraz sok z cytryny. Gotowe placki podawaj z sosem. |