| Przygotowanie | 
| Krok 1 | 
| Cukinię zetrzyj na tarce, połącz ją z pokrojonym w paseczki wędzonym łososiem, posiekanymi kaparami, pokrojonym w kostkę serem feta oraz posiekana bazylią. Całość wymieszaj. | 
| Krok 2 | 
| W misce ubij pianę z jajek, w drugiej misce połącz mąkę i żółtka z ok. 150 ml wody. Powstałe ciasto połącz z wcześniej przygotowaną masą. Na koniec dodaj ubitą pianę i delikatnie całość wymieszaj. | 
| Krok 3 | 
| Na rozgrzaną patelnię wlej część Ramy, aby danie było złociste i aromatyczne. Poczekaj, aż z powierzchni tłuszczu znikną bąbelki, będzie to oznaczać, że osiągnął on odpowiednią temperaturę. | 
| Krok 4 | 
| Na gorący tłuszcz nakładaj małe porcje ciasta, smaż je na złoty kolor z obu stron. | 
| Krok 5 | 
| Przygotuj sos mieszając ze sobą jogurt, roztarty na miazgę czosnek, majonez oraz sok z cytryny. Gotowe placki podawaj z sosem. |