Placki z grzybami

1


Łatwe


25 min.


4 os.

Składniki
cukinia1 sztuka
kurki100 gramów
cebula szalotka2 sztuki
mały pęczek szczypiorku1 sztuka
Placki z kuskusu Knorr1 opakowanie
jajko1 sztuka
mąka50 gramów
olej rzepakowy 50 mililitrów
Sos Hellmann's Original BBQ100 mililitrów
czarnuszka1 łyżeczka
sezam4 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Cukinię, kurki oraz cebulę pokrój w drobną kosteczkę, posiekaj szczypior.
Krok 2
W garnku na kilku łyżkach rozgrzanego oleju podsmaż pokrojone warzywa, dodaj do nich opakowanie kasza pełna smaku Knorr placki, całość zalej 200 ml gorącej wody, pozostaw pod przykryciem około 10 minut.
Krok 3
Ugotowaną kaszę delikatnie przestudź, dodaj do niej szczypior, mąkę i jajko.
Krok 4
Z powstałego ciasta uformuj małe 2-3 cm kulki, oprósz je delikatnie w sezamie i spłaszcz.
Krok 5
Powstałe kotleciki smaż na rozgrzanym oleju po 2-3 minuty z każdej strony. Gotowe posmaruj po wierzchu sosem BBQ i posyp czarnuszką.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl