|
Składniki | ||
kalarepka | 1 kilogram | |
mąka | 1.5 szklanek | |
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr | ||
jajka | 2 sztuki | |
cukier | 1 łyżka | |
soda oczyszczona | 0.5 łyżeczek | |
tłuszcz do smażenia | ||
śmietana | 100 mililitrów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Umyj i obierz kalarepy, następnie zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. |
Krok 2 |
Dodaj jajka, mąkę, cukier i sodę oczyszczoną. |
Krok 3 |
Dodaj przyprawę Knorr i dokładnie wymieszaj. |
Krok 4 |
Wymieszaną masę kładź łyżką na rozgrzaną patelnię z tłuszczem. Smaż z obu stron na złoty kolor. Podawaj polane kwaśną śmietaną. |
Autor: przepisy.pl |