Placki z kalarepy

73


Łatwe


30 min.


5 os.

Składniki
kalarepka1 kilogram
mąka1.5 szklanek
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
jajka2 sztuki
cukier1 łyżka
soda oczyszczona0.5 łyżeczek
tłuszcz do smażenia
śmietana100 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Umyj i obierz kalarepy, następnie zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.
Krok 2
Dodaj jajka, mąkę, cukier i sodę oczyszczoną.
Krok 3
Dodaj przyprawę Knorr i dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Wymieszaną masę kładź łyżką na rozgrzaną patelnię z tłuszczem. Smaż z obu stron na złoty kolor. Podawaj polane kwaśną śmietaną.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl