| |||||||||
| Składniki | ||
| kalarepka | 1 kilogram | |
| mąka | 1.5 szklanek | |
| Delikat przyprawa uniwersalna Knorr | ||
| jajka | 2 sztuki | |
| cukier | 1 łyżka | |
| soda oczyszczona | 0.5 łyżeczek | |
| tłuszcz do smażenia | ||
| śmietana | 100 mililitrów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Umyj i obierz kalarepy, następnie zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. |
| Krok 2 |
| Dodaj jajka, mąkę, cukier i sodę oczyszczoną. |
| Krok 3 |
| Dodaj przyprawę Knorr i dokładnie wymieszaj. |
| Krok 4 |
| Wymieszaną masę kładź łyżką na rozgrzaną patelnię z tłuszczem. Smaż z obu stron na złoty kolor. Podawaj polane kwaśną śmietaną. |
| Autor: przepisy.pl |