Placki z kaszy jęczmiennej

33


Łatwe


40 min.


8 os.

Składniki
kasza jęczmienna (paczka)100 gramów
cebula1 sztuka
boczek100 gramów
Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr1 łyżka
cukinia1 sztuka
mąka100 gramów
jajko1 sztuka
olej rzepakowy do smażenia100 mililitrów
Bulion na wędzonym boczku Knorr1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
W garnku nastaw około litr wody. Dodaj Bulion na wędzonym boczku Knorr. Ugotuj w niej paczkę kaszy. Gorącą przełóż do miski i odstaw do ostygnięcia.
Krok 2
Do ugotowanej kaszy dodaj startą na tarce cukinię, pokrojoną w kostkę cebulę, mąkę, jajko oraz wysmażone skwarki z boczku i majeranek. Wszystko razem dokładnie wymieszaj. Ciasto powinno być dość zwarte.
Krok 3
Ciasto, porcja po porcji nakładaj na rozgrzany tłuszcz na patelnię . Placki smaż z obu stron na zloty kolor.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl