Placki z krewetkową niespodzianką

0


Średnie


30 min.


6 os.

Składniki
cebula2 sztuki
olej1 szklanka
sól1 szczypta
ząbki czosnku4 sztuki
placki papad12 sztuk
krewetki mrożone0.5 szklanek
zielone papryczki chili 2 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Krewetki po rozmrożeniu, umyciu, osączeniu, pokrój na kawałki.
Krok 2
Cebulę, czosnek i papryczki posiekaj. Rozgrzej łyżkę oleju i podsmaż posiekane składniki.
Krok 3
Dodaj krewetki i dopraw solą. Smaż przez 7 minut.
Krok 4
Każdy placek papad zwilż namoczonym w wodzie ręcznikiem kuchennym. Na jednym końcu placka ułóż porcję farszu, a następnie złóż brzegi tak, aby nadzienie nie wypadło i zroluj, aby powstał krokiet. Krokiety należy przekłuć wykałaczkami lub obwiązać białą bawełnianą nicią.
Krok 5
Rozgrzej resztę oleju i smaż w nim krokiety na złoty kolor. Po wyjęciu odsącz i podawaj z ulubioną sałatką.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl