| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Krewetki po rozmrożeniu, umyciu, osączeniu, pokrój na kawałki. |
| Krok 2 |
| Cebulę, czosnek i papryczki posiekaj. Rozgrzej łyżkę oleju i podsmaż posiekane składniki. |
| Krok 3 |
| Dodaj krewetki i dopraw solą. Smaż przez 7 minut. |
| Krok 4 |
| Każdy placek papad zwilż namoczonym w wodzie ręcznikiem kuchennym. Na jednym końcu placka ułóż porcję farszu, a następnie złóż brzegi tak, aby nadzienie nie wypadło i zroluj, aby powstał krokiet. Krokiety należy przekłuć wykałaczkami lub obwiązać białą bawełnianą nicią. |
| Krok 5 |
| Rozgrzej resztę oleju i smaż w nim krokiety na złoty kolor. Po wyjęciu odsącz i podawaj z ulubioną sałatką. |