Placki z krewetkową niespodzianką

Składniki:

  • cebula - 2 sztuki
  • olej - 1 szklanka
  • sól - 1 szczypta
  • ząbki czosnku - 4 sztuki
  • placki papad - 12 sztuk
  • krewetki mrożone - 0.5 szklanek
  • zielone papryczki chili - 2 sztuki

Sposób przygotowania:

  1. Krewetki po rozmrożeniu, umyciu, osączeniu, pokrój na kawałki.
  2. Cebulę, czosnek i papryczki posiekaj. Rozgrzej łyżkę oleju i podsmaż posiekane składniki.
  3. Dodaj krewetki i dopraw solą. Smaż przez 7 minut.
  4. Każdy placek papad zwilż namoczonym w wodzie ręcznikiem kuchennym. Na jednym końcu placka ułóż porcję farszu, a następnie złóż brzegi tak, aby nadzienie nie wypadło i zroluj, aby powstał krokiet. Krokiety należy przekłuć wykałaczkami lub obwiązać białą bawełnianą nicią.
  5. Rozgrzej resztę oleju i smaż w nim krokiety na złoty kolor. Po wyjęciu odsącz i podawaj z ulubioną sałatką.