| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ziemniaki ugotuj i odcedź. Następnie dodaj mleko, masło i ubij puree (możesz użyć również ziemniaków pozostałych np. po obiedzie).
|
| Krok 2 |
| Posiekaj rybę, a cukinię zetrzyj na tarce. Dodaj je do wystudzonych ziemniaków, wraz z koperkiem i jajkiem. Całość dopraw pieprzem oraz sokiem z cytryny.
|
| Krok 3 |
| Z powstałej masy formuj okrągłe kotleciki placuszki i obtaczaj je w bułce tartej.
|
| Krok 4 |
| Smaż je na wolnym ogniu do momentu, gdy będą rumiane.
|
| Krok 5 |
| Przygotuj dip czosnkowy: Sos sałatkowy Knorr przygotuj według wskazówek na opakowaniu. Następnie jajko z czosnkiem zmiksuj za pomocą blendera. Powoli wtłaczaj oliwę z oliwek, cały czas miksując.
|
| Krok 6 |
| Na koniec dopraw sos posiekaną natką pietruszki. Gotowe placuszki podawaj na ciepło lub zimno, z dipem czosnkowym.
|