Placki z topinamburem i kukurydzą
  • 25 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • Placki z kuskusu Knorr - 1 opakowanie
  • topinambur - 150 gramów
  • kukurydza - 80 gramów
  • Rozmaryn z Maroko Knorr - 0.5 łyżeczek
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • jajo - 1 sztuka
  • mąka pszenna - 50 gramów
  • olej - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Wsyp zawartość opakowania do miski, zalej 200 ml wrzątku i odczekaj około 15 minut, aż kasza zmięknie.
  2. Topinambur obierz i ugotuj do miękkości. Następnie pokrój w drobną kostkę.
  3. Do wystudzonej kaszy dodaj topinambur, kukurydzę, jajo, mąkę i rozmaryn.
  4. Wyrób i uformuj placki i smaż na patelni.