Placki ziemniaczane po góralsku

108


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
wędzony boczek200 gramów
cebula1 sztuka
wędzony ser60 gramów
szczypiorek1 pęczek
Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr1 opakowanie
jajko1 sztuka
olej do smażenia
Przygotowanie
Krok 1
Fix Knorr przygotuj według wskazówek podanych na opakowaniu, łącząc go z wodą i jajkiem. Dokładnie wymieszaj i odstaw na 10 minut.
Krok 2
Po tym czasie usmaż placki na patelni z olejem. Smaż ładne i okrągłe placki na złoto z każdej strony. Pamiętaj, aby po usmażeniu odłożyć je na ręcznik papierowy, który wchłonie nadmiar tłuszczu.
Krok 3
Na drugiej patelni podsmaż pokrojony w kostkę boczek i cebulę. Smaż, aż wszystko zrobi się złociste.
Krok 4
Teraz na każdym placku połóż farsz z boczku i cebuli.
Krok 5
Posyp placki startym serem i posiekanym szczypiorkiem. Podawaj jako przekąskę. Do tak przygotowanych placuszków po góralsku świetnie pasuje sos z gęstej, kwaśnej śmietany.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl