Przygotowanie |
Krok 1 |
Fix Knorr przygotuj według wskazówek podanych na opakowaniu, łącząc go z wodą i jajkiem. Dokładnie wymieszaj i odstaw na 10 minut.
|
Krok 2 |
Po tym czasie usmaż placki na patelni z olejem. Smaż ładne i okrągłe placki na złoto z każdej strony. Pamiętaj, aby po usmażeniu odłożyć je na ręcznik papierowy, który wchłonie nadmiar tłuszczu.
|
Krok 3 |
Na drugiej patelni podsmaż pokrojony w kostkę boczek i cebulę. Smaż, aż wszystko zrobi się złociste.
|
Krok 4 |
Teraz na każdym placku połóż farsz z boczku i cebuli.
|
Krok 5 |
Posyp placki startym serem i posiekanym szczypiorkiem. Podawaj jako przekąskę.
Do tak przygotowanych placuszków po góralsku świetnie pasuje sos z gęstej, kwaśnej śmietany. |