Przygotowanie |
Krok 1 |
Fix Knorr wymieszaj z wodą i jajkiem zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Odstaw ciasto na 10 minut. |
Krok 2 |
Następnie smaż na oleju okrągłe placki. Gdy nabiorą rumianej barwy i będą chrupiące, odsącz je ręczniku papierowym. |
Krok 3 |
Kiełbasę pokrój w większą kostkę, cebulę drobniej i podsmaż składniki na patelni. |
Krok 4 |
Po chwili smażenia dodaj przyprawy i poczekaj, aż nabiorą aromatu. |
Krok 5 |
Teraz dodaj koncentrat pomidorowy oraz odsączoną fasolkę z puszki. |
Krok 6 |
Wlej kilka łyżek wody i duś całość, aż fasolka zgęstnieje i wszystkie składniki dobrze się połączą. Gotową fasolkę podawaj z chrupiącymi plackami ziemniaczanymi. |