Placki ziemniaczane z fasolką
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pętko kiełbasy - 1 sztuka
  • Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr - 1 opakowanie
  • fasola z puszki - 1 sztuka
  • woda - 2.5 szklanki
  • jajko - 1 sztuka
  • Papryka słodka z Hiszpanii Knorr - 1 łyżeczka
  • Papryka ostra z Hiszpanii Knorr - 1 łyżeczka
  • Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr - 1 łyżeczka
  • cebula - 2 sztuki
  • koncentrat pomidorowy - 1 łyżka
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

  1. Fix Knorr wymieszaj z wodą i jajkiem zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Odstaw ciasto na 10 minut.
  2. Następnie smaż na oleju okrągłe placki. Gdy nabiorą rumianej barwy i będą chrupiące, odsącz je ręczniku papierowym.
  3. Kiełbasę pokrój w większą kostkę, cebulę drobniej i podsmaż składniki na patelni.
  4. Po chwili smażenia dodaj przyprawy i poczekaj, aż nabiorą aromatu.
  5. Teraz dodaj koncentrat pomidorowy oraz odsączoną fasolkę z puszki.
  6. Wlej kilka łyżek wody i duś całość, aż fasolka zgęstnieje i wszystkie składniki dobrze się połączą. Gotową fasolkę podawaj z chrupiącymi plackami ziemniaczanymi.