Placki ziemniaczane z fasolką

19


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
pętko kiełbasy1 sztuka
Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr1 opakowanie
fasola z puszki1 sztuka
woda2.5 szklanki
jajko1 sztuka
Papryka słodka z Hiszpanii Knorr1 łyżeczka
Papryka ostra z Hiszpanii Knorr1 łyżeczka
Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr1 łyżeczka
cebula2 sztuki
koncentrat pomidorowy1 łyżka
olej do smażenia
Przygotowanie
Krok 1
Fix Knorr wymieszaj z wodą i jajkiem zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Odstaw ciasto na 10 minut.
Krok 2
Następnie smaż na oleju okrągłe placki. Gdy nabiorą rumianej barwy i będą chrupiące, odsącz je ręczniku papierowym.
Krok 3
Kiełbasę pokrój w większą kostkę, cebulę drobniej i podsmaż składniki na patelni.
Krok 4
Po chwili smażenia dodaj przyprawy i poczekaj, aż nabiorą aromatu.
Krok 5
Teraz dodaj koncentrat pomidorowy oraz odsączoną fasolkę z puszki.
Krok 6
Wlej kilka łyżek wody i duś całość, aż fasolka zgęstnieje i wszystkie składniki dobrze się połączą. Gotową fasolkę podawaj z chrupiącymi plackami ziemniaczanymi.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl