Placki ziemniaczane z kremowym szpinakiem
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • szpinak mrożony w liściach - 1 opakowanie
  • mascarpone - 4 łyżki
  • sól - 1 szczypta
  • pieprz - 1 szczypta
  • masło - 1 łyżka
  • Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr - 1 opakowanie
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Placki ziemniaczane przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Masło zrumień na patelni, dodaj szpinak i przesmaż. Przypraw solą, pieprzem i mini kostką Knorr. Dodaj serek mascarpone i dokładnie wymieszaj jeszcze chwilę podsmażając.
  3. Na każdego placka wyłóż łyżkę kremowego szpinaku. Podawaj ciepłe.