Placki ziemniaczane z marchewką i boczkiem

50


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
marchew1 sztuka
Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr1 opakowanie
jajko1 sztuka
boczek w plastrach100 gramów
mleko750 mililitrów
kwaśna śmietana150 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Boczek pokrój w drobną kosteczkę, podsmaż go dokładnie tworząc z niego chrupiące skwarki. Usuń nadmiar tłuszczu.
Krok 2
Zawartość torebki Knorr wymieszaj z mlekiem i jajkiem, odstaw na chwilę, aby ciasto zgęstniało.
Krok 3
Do ciasta dodaj skwarki z boczku i startą marchewkę. Całość dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Nakładaj ciasto na rozgrzany olej formując małe placuszki.
Krok 5
Placki smaż po około 1 minucie z każdej strony tak, aby uzyskały złoty kolor.
Krok 6
Usmażone placki przekładaj na papierowe ręczniki, aby odciągnąć nadmiar tłuszczu. Placki serwuj z kwaśną śmietaną.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl