| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Boczek pokrój w drobną kosteczkę, podsmaż go dokładnie tworząc z niego chrupiące skwarki. Usuń nadmiar tłuszczu. |
| Krok 2 |
| Zawartość torebki Knorr wymieszaj z mlekiem i jajkiem, odstaw na chwilę, aby ciasto zgęstniało. |
| Krok 3 |
| Do ciasta dodaj skwarki z boczku i startą marchewkę. Całość dokładnie wymieszaj. |
| Krok 4 |
| Nakładaj ciasto na rozgrzany olej formując małe placuszki. |
| Krok 5 |
| Placki smaż po około 1 minucie z każdej strony tak, aby uzyskały złoty kolor. |
| Krok 6 |
| Usmażone placki przekładaj na papierowe ręczniki, aby odciągnąć nadmiar tłuszczu. Placki serwuj z kwaśną śmietaną. |