Placki ziemniaczane z oscypkiem i żurawiną
  • 30 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • oscypek tarty - 10 łyżeczek
  • żurawina albo powidła z borówek - 5 łyżeczek
  • olej - 100 mililitrów
  • Placki ziemniaczane KNORR - 1 opakowanie
  • Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Placki ziemniaczane KNORR przygotowujemy wg. instrukcji na opakowaniu. Smażymy na rumiano.
  2. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. W tym czasie placki układamy na blasze, każdy z nich posypujemy szczyptą kosteczki cebulowej oraz połową łyżki startego oscypka. Wstawiamy do piekarnika na 10 minut. Placki mają się zarumienić po bokach a ser stopić.
  3. Po wyjęciu na każdy placek nakładamy pół łyżeczki żurawiny. Serwujemy gorące.