Placki ziemniaczane ze szpinakiem

1


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
szynka parmeńska12 plastrów
Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr1 opakowanie
jajko1 sztuka
dymka 1 sztuka
orzechy piniowe1 łyżka
świeża bazylia1 pęczek
ocet balsamiczny30 mililitrów
młody szpinak 250 gramów
oliwa30 mililitrów
olej do smażenia
Przygotowanie
Krok 1
Fix Knorr przygotuj według wskazówek na opakowaniu, łącząc jego zawartość z wodą i jajkiem. Odstaw ciasto na 10 minut.
Krok 2
Po tym czasie smaż okrągłe i cienkie placki o średnicy 8-10 cm. Po usmażeniu odsącz placki na ręczniku papierowym.
Krok 3
Na środku talerza umieść chrupiący placek. Na wierzchu połóż listki bazylii i szpinaku oraz dwa, trzy plastry szynki.
Krok 4
Posyp orzeszkami, skrop oliwą, octem i przykryj drugim plackiem. Całość posyp cebulą dymką pokrojoną w paski.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl