|
Składniki | ||
szynka parmeńska | 12 plastrów | |
Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr | 1 opakowanie | |
jajko | 1 sztuka | |
dymka | 1 sztuka | |
orzechy piniowe | 1 łyżka | |
świeża bazylia | 1 pęczek | |
ocet balsamiczny | 30 mililitrów | |
młody szpinak | 250 gramów | |
oliwa | 30 mililitrów | |
olej do smażenia |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Fix Knorr przygotuj według wskazówek na opakowaniu, łącząc jego zawartość z wodą i jajkiem. Odstaw ciasto na 10 minut. |
Krok 2 |
Po tym czasie smaż okrągłe i cienkie placki o średnicy 8-10 cm. Po usmażeniu odsącz placki na ręczniku papierowym. |
Krok 3 |
Na środku talerza umieść chrupiący placek. Na wierzchu połóż listki bazylii i szpinaku oraz dwa, trzy plastry szynki. |
Krok 4 |
Posyp orzeszkami, skrop oliwą, octem i przykryj drugim plackiem. Całość posyp cebulą dymką pokrojoną w paski. |
Autor: przepisy.pl |