| |||||||||
| Składniki | ||
| szynka parmeńska | 12 plastrów | |
| Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr | 1 opakowanie | |
| jajko | 1 sztuka | |
| dymka | 1 sztuka | |
| orzechy piniowe | 1 łyżka | |
| świeża bazylia | 1 pęczek | |
| ocet balsamiczny | 30 mililitrów | |
| młody szpinak | 250 gramów | |
| oliwa | 30 mililitrów | |
| olej do smażenia |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Fix Knorr przygotuj według wskazówek na opakowaniu, łącząc jego zawartość z wodą i jajkiem. Odstaw ciasto na 10 minut. |
| Krok 2 |
| Po tym czasie smaż okrągłe i cienkie placki o średnicy 8-10 cm. Po usmażeniu odsącz placki na ręczniku papierowym. |
| Krok 3 |
| Na środku talerza umieść chrupiący placek. Na wierzchu połóż listki bazylii i szpinaku oraz dwa, trzy plastry szynki. |
| Krok 4 |
| Posyp orzeszkami, skrop oliwą, octem i przykryj drugim plackiem. Całość posyp cebulą dymką pokrojoną w paski. |
| Autor: przepisy.pl |