Placki ziemniaczane
  • 30 minut
  • 8 osób
  • Średnie

Składniki:

  • ziemniaki - 1 kilogram
  • cebula - 1 sztuka
  • jajka - 2 sztuki
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
  • Gałka muszkatołowa z Indonezji Knorr - 1 szczypta
  • sól - 1 szczypta
  • mąka

Zamów świeże składniki z dostawą do domu do wybranych przepisów.

Sposób przygotowania:

  1. Obierz ziemniaki, zetrzyj na tarce. Odsącz masę przez sito. Zetrzyj cebulę na tarce.
  2. Dodaj do ziemniaków cebulę, jajka, gałkę muszkatołową oraz mini kostkę Knorr.
  3. Wymieszaj wszystko dobrze, dodaj mąkę, aby nadać masie odpowiednią konsystencję.
  4. Rozgrzej na patelni olej, nakładaj masę łyżką. Smaż placki z obu stron na złoty brąz i od razu podawaj.