|
Składniki | ||
ziemniaki | 0.5 kilogramów | |
mąka pszenna | 1 łyżka | |
ząbek czosnku | 2 sztuki | |
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr | 2 łyżki | |
majeranek | 1 łyżka | |
młoda kapusta | 0.25 sztuk | |
jajko | 1 sztuka | |
olej do smażenia | 1 łyżka | |
sól | 1 łyżeczka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Kapustę poszatkuj drobno. |
Krok 2 |
Ziemniaki zetrzyj na tarce o dużych oczkach i wraz z kapustą przełóż do miski. |
Krok 3 |
Dodaj jajko, mąkę, przeciśnięty czosnek, przyprawę Knorr i majeranek oraz sól. |
Krok 4 |
Wymieszaj dokładnie ciasto. |
Krok 5 |
Na rozgrzanej patelni smaż okrągłe placuszki ziemniaczano – kapuściane aby były rumiane i chrupiące. Po usmażeniu odsącz na ręczniku papierowym nadmiar tłuszczu. Podawaj z kwaśną śmietaną na boku. |
Autor: przepisy.pl |