Placuszki kapuściano-ziemniaczane - VIDEO

58


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
ziemniaki0.5 kilogramów
mąka pszenna1 łyżka
ząbek czosnku2 sztuki
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr2 łyżki
majeranek1 łyżka
młoda kapusta0.25 sztuk
jajko1 sztuka
olej do smażenia1 łyżka
sól1 łyżeczka
Przygotowanie
Krok 1
Kapustę poszatkuj drobno.
Krok 2
Ziemniaki zetrzyj na tarce o dużych oczkach i wraz z kapustą przełóż do miski.
Krok 3
Dodaj jajko, mąkę, przeciśnięty czosnek, przyprawę Knorr i majeranek oraz sól.
Krok 4
Wymieszaj dokładnie ciasto.
Krok 5
Na rozgrzanej patelni smaż okrągłe placuszki ziemniaczano – kapuściane aby były rumiane i chrupiące. Po usmażeniu odsącz na ręczniku papierowym nadmiar tłuszczu. Podawaj z kwaśną śmietaną na boku.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl