| |||||||||
| Składniki | ||
| ziemniaki | 0.5 kilogramów | |
| mąka pszenna | 1 łyżka | |
| ząbek czosnku | 2 sztuki | |
| Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr | 2 łyżki | |
| majeranek | 1 łyżka | |
| młoda kapusta | 0.25 sztuk | |
| jajko | 1 sztuka | |
| olej do smażenia | 1 łyżka | |
| sól | 1 łyżeczka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Kapustę poszatkuj drobno. |
| Krok 2 |
| Ziemniaki zetrzyj na tarce o dużych oczkach i wraz z kapustą przełóż do miski. |
| Krok 3 |
| Dodaj jajko, mąkę, przeciśnięty czosnek, przyprawę Knorr i majeranek oraz sól. |
| Krok 4 |
| Wymieszaj dokładnie ciasto. |
| Krok 5 |
| Na rozgrzanej patelni smaż okrągłe placuszki ziemniaczano – kapuściane aby były rumiane i chrupiące. Po usmażeniu odsącz na ręczniku papierowym nadmiar tłuszczu. Podawaj z kwaśną śmietaną na boku. |
| Autor: przepisy.pl |