Placuszki z kiszonej kapusty

0


Średnie


30 min.


4 os.

Składniki
ziemniaki500 gramów
olej4 łyżki
gęsta śmietana150 gramów
pieprz
sól
jajka1 sztuka
wędzony łosoś8 plastrów
kiszona kapusta500 gramów
mąka50 gramów
sok z cytryny1 łyżeczka
Przygotowanie
Krok 1
Ziemniaki obierz, dokładnie opłucz, następnie zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Krok 2
Kapustę odciśnij , dodaj do ziemniaków wraz z mąką i jajkiem. Przypraw do smaku, dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Z przygotowanej masy usmaż placuszki na oleju (po 4 minuty z każdej strony, na średnim ogniu).
Krok 4
Do śmietany dodaj sok z cytryny. Przypraw solą i pieprzem do smaku.
Krok 5
Placki i łososia przełóż na talerze, podawaj z kwaśną śmietaną.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl