|
Składniki | ||
pomidorki koktajlowe | 50 gramów | |
Placki z kuskusu Knorr | 1 opakowanie | |
koperek | 30 gramów | |
cebula | 1 sztuka | |
jajo | 1 sztuka | |
mąka ryżowa | 50 gramów | |
olej słonecznikowy | 20 mililitrów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Cebulę i pomidorki koktajlowe drobno pokroić i zeszklić na patelni. |
Krok 2 |
W garnku zagotować 200ml wody, dodać Placki z kuskusu Knorr, posiekany koperek oraz podsmażone warzywa. |
Krok 3 |
Wszystko gotować na wolnym ogniu ok. 15 minut, co jakiś czas mieszając. |
Krok 4 |
Następnie dosypać mąkę i dodać roztrzepane jajko. |
Krok 5 |
Uformować placuszki o grubości ok. 2cm i smażyć na rozgrzanej patelni z olejem. |
Autor: Oliwia Mleczko |