Placuszki z kuskusu i pomidorów

1


Łatwe


30 min.


1 os.

Składniki
pomidorki koktajlowe50 gramów
Placki z kuskusu Knorr1 opakowanie
koperek30 gramów
cebula1 sztuka
jajo1 sztuka
mąka ryżowa50 gramów
olej słonecznikowy20 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Cebulę i pomidorki koktajlowe drobno pokroić i zeszklić na patelni.
Krok 2
W garnku zagotować 200ml wody, dodać Placki z kuskusu Knorr, posiekany koperek oraz podsmażone warzywa.
Krok 3
Wszystko gotować na wolnym ogniu ok. 15 minut, co jakiś czas mieszając.
Krok 4
Następnie dosypać mąkę i dodać roztrzepane jajko.
Krok 5
Uformować placuszki o grubości ok. 2cm i smażyć na rozgrzanej patelni z olejem.
Autor: Oliwia MleczkoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl