Placuszki z kuskusu i pomidorów
  • 30 minut
  • 1 osoba
  • Łatwe

Składniki:

  • pomidorki koktajlowe - 50 gramów
  • Placki z kuskusu Knorr - 1 opakowanie
  • koperek - 30 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • jajo - 1 sztuka
  • mąka ryżowa - 50 gramów
  • olej słonecznikowy - 20 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę i pomidorki koktajlowe drobno pokroić i zeszklić na patelni.
  2. W garnku zagotować 200ml wody, dodać Placki z kuskusu Knorr, posiekany koperek oraz podsmażone warzywa.
  3. Wszystko gotować na wolnym ogniu ok. 15 minut, co jakiś czas mieszając.
  4. Następnie dosypać mąkę i dodać roztrzepane jajko.
  5. Uformować placuszki o grubości ok. 2cm i smażyć na rozgrzanej patelni z olejem.