| |||||||||
| Składniki | ||
| pomidorki koktajlowe | 50 gramów | |
| Placki z kuskusu Knorr | 1 opakowanie | |
| koperek | 30 gramów | |
| cebula | 1 sztuka | |
| jajo | 1 sztuka | |
| mąka ryżowa | 50 gramów | |
| olej słonecznikowy | 20 mililitrów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Cebulę i pomidorki koktajlowe drobno pokroić i zeszklić na patelni. |
| Krok 2 |
| W garnku zagotować 200ml wody, dodać Placki z kuskusu Knorr, posiekany koperek oraz podsmażone warzywa. |
| Krok 3 |
| Wszystko gotować na wolnym ogniu ok. 15 minut, co jakiś czas mieszając. |
| Krok 4 |
| Następnie dosypać mąkę i dodać roztrzepane jajko. |
| Krok 5 |
| Uformować placuszki o grubości ok. 2cm i smażyć na rozgrzanej patelni z olejem. |
| Autor: Oliwia Mleczko |