|
Składniki | ||
łosoś wędzony w plastrach | 100 gramów | |
jajko | 1 sztuka | |
Kotlety z kaszy bulgur Knorr | 1 opakowanie | |
mąka pszenna pełnoziarnista | 2 łyżki | |
pietruszka gałązka | 2 sztuki | |
olej rzepakowy | 1 łyżka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Kaszę ugotuj w szklance wody i ostudź. |
Krok 2 |
Dodaj do niej jajko, makę i wymieszaj. |
Krok 3 |
Pokrój łososia i natkę na drobne paseczki i dorzuć do masy. |
Krok 4 |
Wymieszaj masę i formuj małe, płaskie kotleciki. |
Krok 5 |
Rozgrzej olej na patelni i nakładaj na nią kotleciki. Smaż do zarumienienia. |
Autor: Iwona Mosoń |