| |||||||||
| Składniki | ||
| łosoś wędzony w plastrach | 100 gramów | |
| jajko | 1 sztuka | |
| Kotlety z kaszy bulgur Knorr | 1 opakowanie | |
| mąka pszenna pełnoziarnista | 2 łyżki | |
| pietruszka gałązka | 2 sztuki | |
| olej rzepakowy | 1 łyżka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Kaszę ugotuj w szklance wody i ostudź. |
| Krok 2 |
| Dodaj do niej jajko, makę i wymieszaj. |
| Krok 3 |
| Pokrój łososia i natkę na drobne paseczki i dorzuć do masy. |
| Krok 4 |
| Wymieszaj masę i formuj małe, płaskie kotleciki. |
| Krok 5 |
| Rozgrzej olej na patelni i nakładaj na nią kotleciki. Smaż do zarumienienia. |
| Autor: Iwona Mosoń |