| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, a następnie posiekać z Kasią i 5 żółtkami. |
| Krok 2 |
| Dodać pół szklanki cukru i wyrobić kruche ciasto. Ciasto schłodzić w lodówce. |
| Krok 3 |
| Następnie 2/3 ciasta rozwałkować i ułożyć na blasze. |
| Krok 4 |
| Pozostałe ciasto podzielić na 2 części. Do jednej części dodać łyżkę kakao. |
| Krok 5 |
| Rozwałkowane ciasto posmarować dżemem i posypać śliwkami, a następnie na tarce z grubymi oczkami bezpośrednio na dżem zetrzeć część surowego ciasta bez kakao. |
| Krok 6 |
| Z 5 białek i szklanki cukru ubić sztywną pianę, a następnie ułożyć ją na startym cieście. |
| Krok 7 |
| Zetrzeć ciasto z kakao i posypać po wierzchu. Zamiast dżemu można użyć startych jabłek. |