Pleśniak

1


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
jajko4 sztuki
Kostka do pieczenia Kasia250 gramów
mąka3 szklanki
cukier1 szklanka
kakao2 łyżki
proszek do pieczenia0.5 łyżeczek
aromat0.5 opakowań
dżem z czerwonej porzeczki1 opakowanie
świeża porzeczka1 szklanka
Przygotowanie
Krok 1
Przesiać mąkę, zagnieść z żółtkami, dodać posiekaną Kasię, proszek do pieczenia i cukier.
Krok 2
Zagnieść ciasto.
Krok 3
Podzielić go na 3 części.
Krok 4
Pierwszą rozwałkować na dnie blachy, posmarować dżemem.
Krok 5
Drugą zagnieść z kakao i zapachem, po czym schłodzoną, zetrzeć na tarce na dżem.
Krok 6
Pozostałe 4 białka ubić z łyżeczką cukru i rozsmarować na ciemnym cieście.
Krok 7
Na pianę zetrzeć pozostałą, schłodzoną część ciasta.
Krok 8
Piec 1 godzinę w 180 stopniach. Podawać na małych talerzykach z kilkoma świeżymi porzeczkami
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl