Pleśniak

0


Łatwe


30 min.


1 os.

Składniki
Kostka do pieczenia Kasia200 gramów
mąka3 szklanki
cukier puder1.5 szklanek
proszek do pieczenia2 łyżeczki
dżem z jabłek2 opakowania
płatki migdałowe 1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Z mąki, żółtek, Kasi, cukru waniliowego, 1/2 szklanki cukru pudru i proszku do pieczenia zagnieść ciasto.
Krok 2
Podzielić je na 3 części.
Krok 3
Dwie części ciasta schłodzić, a trzecią rozwałkować na blachę, następnie wyłożyć na nie dżem, posypać płatkami migdałowymi.
Krok 4
Na to zetrzeć na tarce schłodzoną drugą część ciasta.
Krok 5
Ubić pianę z białek, dodać szklankę cukru pudru, zmiksować i rozłożyć na cieście i przykryć trzecią częścią ciasta startego na tarce.
Krok 6
Piec około 45 minut w 180 stopniach.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl